Inestabilitat i ambient més fresc demà

158

Arrosseguem un grapat de dies amb temperatures mínimes força altes per l’època, alts nivells d’humitat al vespre i la nit que fan formar núvols baixos. Aquests núvols baixos no han deixat refredar l’ambient, i les temperatures a primera hora del matí s’han situat entre els 14 i els 16ºC. Tot això ha de canviar radicalment, tot seguit ho exposem.

Per avui esperem força núvols alts al cel al migdia i també per la tarda, amb algunes nuvolades que es formaran cap al Prepirineu. No esperem pluja per avui, i les temperatures màximes poden recular una mica respecte ahir, baixant entre 1 i 2ºC.

De cara a demà canvi radical de situació, ambient molt inestable amb possibilitats de xàfecs i alguna tempesta puntualment moderada. Ja de bon matí l’ambient estarà molt carregat de nuvulositat i creiem que la màxima possibilitat de precipitació intensa es concentrarà cap al sud i sud-est de la comarca, sembla que de cara a migdia podríem tenir una treva en la inestabilitat. Però novament a la tarda pot descarregar amb ganes alguna tempesta. Les temperatures màximes baixaran clarament.

A partir de divendres temps més estable, amb temperatures mínimes força més baixes i màximes que també baixaran però amb menor mesura. A mig termini sembla que les temperatures es tornarien de plena tardor, sobretot a partir de diumenge.

Foto: per demà esperem una ambient molt inestable, com quan es va fer la foto, des del Serrat de Castellnou a finals de setembre. A la foto podem veure la part superior d’un cumulonimbus (el núvol de tempesta per excel·lència) formada per cristalls de gel.