Increment de consultes sobre meningitis als CAP

208
Bactèria del Meningococ
Bactèria del Meningococ

La mort de la Martina, de 9 anys, una manresana que va contraure la setmana passada el bacteri del Meningococ C, ha posat en alerta molts famílies, que temen per la salut dels seus fills envers aquestes malalties. El més important en aquests casos pels pares és informar-se correctament de la natura d’aquestes malalties i de les vacunes que els seus fills ja tenen administrades.

Hi ha tres tipus de meningitis, la vírica, que es cura sola i té uns efectes molt banals, i les que provenen de bacteris, els Meningococs B i C, que són potencialment agressives i perilloses. Ho explica la Maite López, Directora Adjunta dels CAP de Santpedor i Sant Fruitós de Bages:

 

La vacuna contra el Meningococ C, amb un alt grau d’efectivitat, està als calendaris vacunals dels nens, i per tant, la tenen tots els infants menys els que els seus pares no ho han volgut. La vacuna contra el Meningococ B, en canvi, existeix però no és al calendari de vacunes encara -està previst introduir-li-. És aquesta última vacuna, que pot costar fins a 80 euros la dosi -se’n necessiten 4- i de la qual no hi ha moltes existències, que molts pares s’estan interessant per administrar als seus fills. En aquest sentit, Maite López explica que “molts pares venen angoixats als CAP interessats en posar aquesta vacuna als seus fills, però és cara i costa de trobar”. Amb tot, el missatge que llença és clar: cal vacunar els infants:

 

En aquest sentit, des de la Fundació Althaia, han emès un comunicat aquesta setmana explicant al detall la natura, abast i efectes de les meningitis, i emplaçant les famílies a informar-se sobre els tipus de febre que poden ser perillosos i consultar el pediatre en cas de dubte.