Un incendi en un pis a Sallent deixa un dona atrapada

133
Plaça Catalunya de Sallent FOTO: Ajuntament de Sallent
Plaça Catalunya de Sallent FOTO: Ajuntament de Sallent

REDACCIÓ | Al voltant de les 3 de la matinada s’ha produït un incendi en un immoble del complex de pisos de la plaça Catalunya de Sallent, que ha deixat temporalment atrapada en el seu habitatge una dona de 87 anys.

La senyora d’avançada edat hauria activat el botó del servei de teleassistència i en paral·lel un veí del mateix complex també n’hauria donat notificació avisant al 112. La policia local de Sallent, per proximitat, va ser la primera en arribar al lloc dels fets i un agent va poder accedir al segon pis de l’edifici pujant pel balcó, on es va quedar auxiliant a la senyora, confinats a l’espera del rescat dels bombers. L’altre policia local va poder accedir dins el pis de la dona i amb mitjans propis va intentar apagar l’incendi, sense èxit. En arribar els bombers sí que el van poder extingIr. Van intervenir 3 dotacions de bombers, 2 del sistema d’atencions mèdiques (SEM), 3 dotacions de mossos d’esquadra, 1 dotació de la policia local de Sallent, i dues més de Sant Fruitós de Bages i Santpedor.

La dona ha resultat il·lesa i ara es troba amb la seva filla, mentre que els dos agents de la policia local de Sallent van ser traslladats a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa per intoxicació de fum. Aquest mateix matí ja els han donat l’alta.
Segons els bombers, l’incendi s’hauria iniciat a la cuina de l’habitatge que ha quedat totalment calcinada i el pis ple de fum. Com a mesura preventiva es van desallotjar una trentena de veïns dels habitatges adjacents. L’incendi no es va estendre per la resta del complex de pisos i al cap de dues hores es va donar per finalitzada la intervenció d’emergència, tornant tot a la normalitat.

El sotsinspector Jaume Salinas, Cap de la Prefectura de la Policia Local de Sallent, vol aprofitar per agrair les diferents mostres de suport i gratitud traslladades per altres cossos policials de la comarca i la dels veïns de la zona afectada. En tots els casos preocupant-se per l’estat dels dos agents, que ja estan fora de perill.