ICL Iberia i la Fundació Santa Clara s’uneixen en un projecte per ajudar a dones en risc d’exclusió social del Bages

170

ICL Iberia i la Fundació Santa Clara col·laboren en un projecte solidari d’inclusió social de dones del Bages. Amb aquest projecte les dones interessades, que viuen en risc d’exclusió social, són les encarregades de cosir i crear la roba pels treballadors de l’empresa. 

El projecte vol ser un espai de relació, aprenentatge de la llengua, habilitats manuals, integració als costums del país, hàbits i valors. L’equip que gestiona el projecte està format per 8 voluntàries que treballen amb les dones creant un espai d’aprenentatge entre cultures diferents. Les dones aprenen a cosir i reciclar tot tipus de roba de vestir per obtenir recursos i eines que els puguin servir per inserir-se laboralment. La directora del centre, Sor Lucía Caram, ha explicat que feia temps que volien un acord amb l’empresa per ferrealitzar algun projecte. “Quan van veure que es tractava de dones i per empoderar-es no van dubtar en col·laborar” assegura Caram en declaracions a Ona Bages.

Les dones del taller cosidor col·laboren al mateix temps amb la campanya de prevenció de riscos laborals que està duent a terme ICL Iberia cosint missatges de prevenció i salut a les motxilles dels treballadors i a la roba de treball que la companyia entrega a la plantilla de forma anual. Des de la fundació volen que les dones vagin a veure les istal·lacions de ICL i “d’aquesta manera veuran com la seva feina té sentit i ajuda als treballadors” explica Caram.

El conseller delegat d’ICL Iberia, Carles Aleman, ha manifestat que: “estem molt satisfets de col·laborar amb un projecte que aporta importants avantatges socials a aquest col·lectiu de dones residents al Bages, que es troben en risc d’exclusió social. A més, l’hem pogut fer coincidir amb un dels temes prioritaris per a nosaltres, la seguretat dels treballadors d’ICL Iberia. Dues bones causes que s’uneixen en un fi solidari i de cooperació”.

Les dones beneficiàries, amb fills petits, es reuneixen cada dia a l’espai, mentre que d’altres voluntaris fan activitats amb els seus fills en els mateixos horaris. Les dones usuàries són en aquests moments una quinzena i tenen una mitjana d’edat d’entre 28 i 55 anys.