ICL aixeca l’ERTO a les plantes de Súria i Sallent, i torna dilluns a l’activitat habitual

128
Pla general de sal de desgel que es tracta a la planta que ICL Iberia té a Súria. Imatge del 30 de gener de 2019 (Horitzontal).

L’empresa ICL ha anunciat que els treballadors de les plantes de Súria i Sallent tornaran plenament a la feina el proper dilluns. La companyia confirma en un comunicat que deixa enrere l’ERTO que havia anunciat el passat 25 de març. En el mateix comunicat, l’empresa explica que l’activitat ja es va reiniciar al 50% el passat 14 d’abril i, des de llavors, s’ha anat incrementant el ritme progressivament.

Tot i això, una part dels treballadors seguiran fent teletreball en torns rotatius, seguint les recomanacions sanitàries. Algunes de les mesures de prevenció que prendrà la companyia en el seu retorn a l’activitat total serà el control de temperatura als accessos, l’ús obligatori de mascaretes, guants i gel, i mantenir les distàncies de seguretat, tant a oficines com a la planta o a la mina.

ICL confirma que durant el confinament mai ha aturat la seva producció i ha mantingut en funcionament la planta de cristal·lització amb l’objectiu de garantir el subministrament de sal. Es tracta d’una matèria primera essencial en la producció de desinfectants com el lleixiu o el clor.

L’acord al qual va arribar l’empresa amb els treballadors va ser el compromís de completar les prestacions d’atur de tots els afectats fins al 75% de les bases de cotització mentre durés l’ERTO.