Iberpotash tanca definitivament la mina de Vilafruns

225

ICL Iberpotash finalment ha avançat el seu tancament previst pel 2022 a avui. L’empresa al·lega explicant que és per motius econòmics arran de la crisi de la covid-19. Aquest fet, a més, tindrà un impacte important sobre molts dels seus treballadors. L’empresa diu que la crisi de la covid-19 ha agreujat la situació i ha fet “incrementar les pèrdues”.

La companyia ha explicat que el factor principal d’aquesta aturada és el “baix preu històric” del mercat de la potassa i “l’alt cost d’extracció” del mineral d’aquesta mina. A més, el president del grup, Carles Aleman, ha afegit que a part dels dos accidents mortals que s’han produït a la mina en menys d’un mes se li ha afegit crisi de la covid-19, que ha fet “incrementar les pèrdues i endarrerir les inversions estrangeres”.

Aquesta decisió, temuda per uns quants, afectarà uns 400 treballadors on el seu el futur queda a l’aire, malgrat que Aleman ha dit que miraran que “l’impacte sigui mínim”. Actualment la mina era la que tenia més quilòmetres de galeries i es va aturar el passat 25 de juny després del segon accident mortal que patia en tres setmanes, amb l’objectiu d’estudiar les causes dels accidents.