Les inusuals temperatures d’aquest hivern han fet caure la demanda sal de desgel per carreteres. Iberpotash, l’únic productor d’aquesta sal de Catalunya, ha hagut de redirigir la venda del producte a l’estranger. Així, l’empresa ha augmentat un 20% l’exportació, especialment als països del nord d’Europa i de la costa est dels Estats Units. Segons Ramon Vilaseca, responsable de vendes d’Iberpotash, només un 10% del total de la sal venguda enguany s’ha quedat a Catalunya.

D’aquesta manera, l’empresa ha compensat la falta de venda nacional i ha consolidat la seva presència a l’estranger. Ramon Vilaseca, cap de vendes d’Iberpotash, ha assegurat que la companyia s’ha convertit en un dels principals productors de sal de desgel de tot el món. Tot i així, Vilaseca assegura que tenen reserves suficients per proveir les carreteres de Catalunya si hi hagués un canvi de temperatura.

El responsable de vendes afirma que el 2015, l’organització va distribuir 500.000 tones de sal de desgel, un 10% més que l’any anterior.