Els horts urbans de Santpedor ja estan tots ocupats

102
horts urbans
Els 20 horts urbans que l’ajuntament de Santpedor disposa al sector de les Arenes estan ocupats. Dos anys després de la posada en marxa de la iniciativa i després d’una ampliació de parcel·les que es va fer al febrer, tots els horts -ocupen 3 hectàrees- estan adjudicats.
Aquesta és una iniciativa de l’ajuntament concebuda com un projecte social amb l’objectiu de fomentar la tradició hortícola que ha existit històricament a Santpedor i gener un espai de convivència i integració per a les persones interessades. A més, es promou el cultiu sostenible de varietats autòctones per tal de treballar valors com la sostenibilitat, l’autoconsum i l’agricultura ecològica.
El projecte d’horts urbans de titularitat municipal de Santpedor recull una desena d’objectius que es desenvolupen a través de les següents funcions bàsiques: productiva de lleure i autoconsum, amb el conreu com a fórmula d’oci i entreteniment; educativa, a partir de l’aprenentatge de diverses disciplines; formativa, amb programes formatius en horticultura que s’aniran desenvolupant de forma progressiva pels usuaris; teràpia ocupacional, amb la creació de comunitats inclusives; social, amb criteris de cohesió social a través de l’organització d’activitats de caire educatiu, lúdic i terapèutic que generarà un teixit de noves relacions; salut, bo i fomentant el benestar personal a través de l’alimentació i d’activitats que milloren la qualitat de vida o la cultural, amb la divulgació d’una tradició que forma part de la cultura popular, el mode de vida i el caràcter de la societat santpedorenca.