Les hores extres de la Brigada municipal han arribat a la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona. Ho va denunciar Esquerra Republicana de Sallent el passat 18 d’abril ja que, segons manifesten, “Saldoni va fer cas omís a les advertències”. Des d’Esquerra demanen a l’Alcade “un canvi en les polítiques socials a l’Ajuntament, que doni oportunitat a tothom”. I és que el cas de “les hores extres” suposa per Sallent una despesa de 21.000 euros en només tres mesos.
El regidor d’Esquerra, Carles Pascuet, va anunciar-ho a l’alcalde durant el ple municipal de dimecres i això va desenvocar en un seguit de rèpliques i contrarèpliques entre les dues parts. Miquel Estruch, regidor d’Erc, assegura que ja fa un any que adverteixen, de forma reiterada, que la brigada municipal “sobrepassa el límit d’hores anuals en només un mes” i demanen que “quan hi hagi feines extres les facin persones aturades o amb problemes econòmics” tal i com es va decidir a la passada Assamblea Municipal Oberta del mes de gener.

Davant d’aquesta situació, Saldoni admet que el consistori pagarà la multa però que en els últims anys s’havien fet més hores extres i que ara s’han rebaixat. De fet, l’alcalde assegura que ara es parla de 21.000 euros en tres mesos però que en el seu moment se’n pagaven fins a 38.000 i 40.000. Afegeix que no hi havia hagut cap queixa per part dels treballadors i que ERC buscava denunciar a l’Ajuntament. Per contra, el regidor d’ERC, Carles Pasquet, manifesta que aquesta problemàtica “ha desembocat amb una AMO”.

Pel que fa a la CUP,  asseguren que és “indignant que se saltin la llei i s’atreveixin a culpar a algú altre”, i que si no ho han denunciat ells és perquè ja ho ha fet Esquerra.