Sant Fruitós de Bages es torna a sumar a l’Hora del Planeta amb accions previstes per aquest dissabte

122
El Cobert de la Màquina de Batre s'apagarà de 8 a 9 del vespre aquest dissabte
El Cobert de la Màquina de Batre s'apagarà de 8 a 9 del vespre aquest dissabte

El Cobert de la Màquina de Batre i l’església a la Sagrera s’apagaran aquest dissabte de 8 a 9 del vespre

Aquest dissabte, 30 de març, la il·luminació del Cobert de la Màquina de Batre i de l’Església a la Sagrera s’apagarà en motiu de ‘L’hora del Planeta’. Una acció que simbolitza la lluita contra el canvi climàtic.

Es tracta d’una iniciativa mundial que es va iniciar l’any 2007 a Sidney, i que consisteix en apagar els llums d’habitatges, negocis, edificis i monuments emblemàtics durant una hora per tal de promoure la conscienciació entre la població. Ho ha explicat a Ona Bages, el regidor de Medi Ambient, Xavier Racero. “És una acció simbòlica, que cada vegada agafa més adeptes, cal prendre consciència que amb aquesta Hora del Planeta, amb una hora d’apagada, amb tot el seguiment que hi ha, doncs hi ha una reducció molt significativa de disminució d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Sant Fruitós s’hi adhereix, en aquest cas per prendre conscienciació global i conjunta d’aquestes accions que es fan a nivell mundial”.

L’apagada a Sant Fruitós de Bages es farà de 8 a 9 del vespre al Cobert de la Màquina del Batre i a l’església a la Sagrera. Actualment, formen part d’aquest moviment milers de ciutats, de 188 països diferents, que any rere any apaguen les llums de més de 17.000 monuments i edificis icònics. Sant Fruitós de Bages s’hi va adherir l’any 2015.