La crida de material que es va fer el juny ha donat els seus fruits. L’exposició “Cent anys de basquetbol, del pati al parquet” de la Federació Catalana de Basquetbol es complementarà amb material cedit pels santfruitosencs i santfruitosenques i també amb la col·laboració de l’ASFE i l’escola Paidos.

L’exhibició es podrà veure a partir de dilluns al Nexe i fins al 14 d’octubre, segons ha informat la Comissió Ciutadana Ciutat del Bàsquet 2016. La presentació oficial amb la Fundació de la Federació serà dimarts a dos-quarts de 9 del vespre també al centre cultural.

El coordinador de la comissió ciutadana de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016, Ricard Planas explica que a l’exposició s’hi podran veure les faldilles amb les quals entrenaven les primeres jugadores de bàsquet o cartells de la primera Copa Bages, entre altres curiositats.

L’exposició està plantejada com un recorregut a partir de plafons explicatius i fotografies que faciliten i complementen els textos escrits, amb l’objectiu de fer més entenedors els continguts. El visitant també podrà veure diferents elements relacionats amb el món del bàsquet com pilotes, samarretes, reglaments, documents, carnets o cartells.

En el muntatge de l’exposició s’ha dedicat un espai especial al paper de la dona en el món del bàsquet i un altre dedicat al mini-bàsquet.

Els centres educatius del poble tindran l’oportunitat de fer una visita a l’exposició amb un guia que els donarà tots els detalls del material exposat.

Imatge. Homenatge a les primeres jugadores de bàsquet del 2016. Festa de l’arròs, Sant Fruitós de Bages 2016. Imatge FotoIsidre