Aquesta restauració ve donada perquè la Casa es va declarar, durant el ple del mes de març, com a Bé Cultural d’Interès Local. A través d’una subvenció atorgada per la FEDER, el fons europeu de desenvolupament regional, ja s’ha començat la restauració dels immobles i també la seva neteja.

A causa dels corcs, hi ha moltes peces de la casa que estan en mal estat i necessiten la restauració. Des del mateix Ajuntament s’ha creat un catàleg per tal de fer inventari de tots els béns i immobles que hi ha a la casa. D’aquesta manera s’ha pogut saber on s’havia d’intervenir, amb l’objectiu de garantir-ne encara molt més la seva protecció i preservació en el futur.

De fet, la Casa i Fàbrica Torres Amat està en un procés de rehabilitació aprovat el passat gener del 2018.  Un projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’actuació de rehabilitació de la Casa Torres Amat consisteix en la reforma estructural del soterrani, per destinar-lo a usos turístics, i l’adaptació de l’edifici per a persones amb mobilitat reduïda amb la construcció d’un ascensor que donarà accés al primer pis.

Al soterrani s’hi ubicarà un centre d’interpretació sobre el passat tèxtil del municipi, la industrialització a Catalunya i el paper que hi ha jugat el riu Llobregat. Una operació vinculada al museu del Geoparc que posarà en valor la casa Torres Amat, declarada Bé Patrimonial del S.XIX-XX, com a atracció turística i cultural de la comarca.