Sant Fruitós de Bages compra dos pisos per llogar a joves a un preu assequible després de declarar el nucli del poble com a àrea de mercat d’habitatge tens. És una resolució que es va aprovar davant la baixa i cara oferta d’habitatge que té el poble i que permet desplegar polítiques per revertir la situació. 

Aquests dos pisos que es posaran a diposició del ciutadà son d’uns 40 i 60 metres quadrats respectivament i el preu de cap dels dos supera els 350 euros. Aquest és un primer pas que respon a un problema estructural del poble. L’explicava ahir, el regidor de planejament urbanístic de l’Ajuntament de Sant Fruitós, David Uró. 

Com dèiem, aquests pisos estaran destinats als joves del municipi. Per unanimitat de tots els regidors, es va considerar que aquest col·lectiu cada cop té més dificultats per emancipar-se i viure una vida autònoma. És per això que tots els grups municipals van votar a favor d’aquest punt. 

En la mateixa línia, també es va aprovar la creació d’una comissió per poder, precisament, cedir aquests habitatges que passaven ahir pel ple. 

Sense que s’estableixi un rehlament no es podran posar els pisos a dispoció dels ciutadans. La comissió estarà formada per un representant de cada grup municipal i també de tècnics de l’Ajuntament. El reglament dirà de quina manera s’han d’atorgar aquests habitatges. És un punt que també van votar-hi a favor tant govern com oposició. Tanmateix, des de l’oposició creuen que la creació d’aquesta comissió va tard. 

La regidora d’atenció a les persones, Cristina Múrcia, però, va tenir la resposta clara: 

Quan governàvem junts això ja va passar i de manera més greu”

Batanés, pel seu cantó, va defensar-se dient que en aquell moment calia fer moltes coses abans de fer el reglament. 

Altres aprovacions

Fins ara es contractava una grua quan calia retirar un vehicle i que cada cop que s’havia de fer servir calia fer un reparament al respecte. Ara hi haurà un servei propi de grua que, segons asseguren, agilitzarà i facilitarà molt més els tràmits per retirar vehicles de la via. 

I finalment, un altre punt que es va aprovar va ser la nova regulació per la gestió de l’espai del Nexe.