El Sallentí Guillem Cabra, periodista i voluntari a un camp de refugiats

111

El sallentí Guillem Cabra és un dels voluntari que ha anat als camps de refugiats de Grècia a través de la Comunitat Eko. Juntament amb un grup de voluntaris catalans, el seu objectiu és el de “millorar la vida” dels refugiats que es troben allà. Des del mes de juny, Cabra ha fet de voluntari a Vasilika, a prop de Tesalònica, situat al nord de Grècia. El fet d’estar al camp també li va donar la oportunitat de transmetre com a periodista “al suplement” de Catalunya Ràdio i des d’allà va explicar de primera mà tot el que arribava a passar al camp de refugiats de Grècia

Cabra, en una entrevista a Ràdio Sallent, explicava que el que el va moure a anar fins a Grècia és un “compromís que ve des de fa temps […] ja que molts joves tenim una visió crítica del món”. El sallentí deixa molt clar que la seva filosofa al camp de refugiats era la de treballar amb ells, ja que creu que “sumar esforços a dia d’avui és essencial”. Amb aquest ideal, Cabra es va desplaçar fins a Grècia encara que això signifiqués esforç, temps i una despesa econòmica.

Cabra va assegurar que “s’havia creat una zona que dignificava la vida dels refugiats amb una escola, una ràdio i activitats com danses o cinema perquè, dins del seu drama, poguéssin fer una mica de vida”. El sallentí, però, destaca que “ara a l’estiu hi ha molta gent que vol fer-se voluntària i això és molt positiu pel projecte”. Guillem Cabra ens va explicar com va ser la experiència al camp de refuigiats:

Guillem cabra assegura que només volen “crear un lloc digne i que torni a ser d’ells”