“Gratuïtat dels peatges” la xerrada sobre la C-16

172

“Gratuïtat dels peatges” és la xerrada que es durà a terme aquest dissabte 18 de juny a la Sala Joan Vilà i Valentí a les 12 del migdia. En aquesta xerrada hi assistiran Joan Badia president del consorci viari de la Catalunya Central i l’alcalde de Callús. Enric Martí, president de la federació d’associacions de veïns de Manresa i Olga Sanchez, regidora de l’Ajuntament de Manresa. A més a més, també hi assistirà David Saldoni, l’alcalde de Sallent. Serà una xerrada gratuïta i oberta per a tothom.

Fa dos mesos, Sallent, va demanar a la Generalitat que les bonificacions de la C-16 arribessin fins al municipi sallentí, ja que per tan sols 1 km i mig de distància no es gaudeix d’aquest descompte. Ho va aprovar per unanimitat el ple de l’Ajuntament ara fa dos mesos i volen que aquest cost que paguen ara els sallentins ho pagui l’empresa beneficiaria. Es va aprovar la moció per unanimitat a l’Ajuntament de Sallent, ja que a més es van presentar gairebé 300 signatures per tal de dur a terme la queixa. Climent Sensada, un dels impulsors de la gratuïtat a la C-16 ens explica perquè es fa la xerrada i el que es demana.

Aquesta xerrada l’organitzen el col·lectiu de Sallent “gratuïtat Peatges Autopista Sallent – Terrassa”. També hem parlat amb Fina Casals, portaveu de la plataforma No + morts a la C-55. 

Casals espera que totes les mobilitzacions que hi ha serveixin per alguna cosa, ja que creu que és una injustícia.