Gonzalo Boye i Artur Mas seran a la segona Universitat Catalana d’Estiu de Manresa

184
Exposició d'economia a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera al 2018
Exposició d'economia a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera al 2018

El procés serà un dels eixos de l’esdeveniment. També la cultura, la llengua i el coneixement

La segona edició de la Universitat Catalana d’Estiu arriba al al juliol amb un programa en què hi té protagonisme el procés independentista, però també altres àrees de la cultura i el coneixement

La Universitat Catalana d’Estiu és un punt de trobada d’arreu dels Països Catalans, i estarà farcida d’activitats amb l’objectiu de potenciar els coneixements, la cultura i la llengua. Fa pocs dies es va presentar el programa, que s’estructura amb cursos i actes a l’institut Lluís de Peguera, sessions de cinema i debats a l’Espai Plana de l’Om, i concerts i cinema a la plaça Major. Entre els ponents destaquen gent vinculada al procés com Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, o Artur Mas. N’ha parlat a La Central d’Ona Bages el secretari de l’esdeveniment, Joan Maluquer.

Com a novetat d’aquest any, destaca el fet que l’assistència als cursos tindrà reconeixement com a formació pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al programa, constarà de cinc grans àrees: Economia, Dret, Pensament, Història i Ciències de la Salut. Igualment, hi haurà conferències sobre la societat del coneixement i el futur polític de Catalunya, així com una d’especial, amb motiu del 25è aniversari dels grans incendis del Bages i Berguedà, que s’escau el 4 de juliol, durant la celebració del certamen.