El ple de Sallent se centra en la residència i toca temes com l’envelat i la nova recollida d’escombraries

346

Sallent destinarà 7 millions d¡euros d’euros a la nova residència. Aquest punt serà la clau dels pressupostos d’aquest 2022. Malgrat que l’oposició de Sallent considera que són uns pressupostos continuistes, s’han aprovat per vots a favor de l’equip de govern i Fem Poble i l’abstenció de Junts per Sallent.

Sobre això, el pressupost també contempla una partida per memòria històrica, però no es van donar a la llum cap de les propostes. Pel que fa educació, en la seva partida es mantenen les ajudes a les AFES, Escola de Música i també classes de reforç gratuïtes a la Kseta. Encarat a la joventut també es vol recuperar la setmana jove amb un rentat de cara i amb més participació dels joves. Per a la regidoria d’habitatge s’hi han destinat 4 partides. Una d’elles l’habilitació i reforma de diferents habitatges de Sallent amb possible compra i també la promoció del nucli antic. Per altra banda, el desplaçament de l’envelat i solera, és a dir, el formigó que es construirà darrere de les pistes de tenis tindrà un cost de 205.000 euros.

Des de l’equip de govern deixen clar que són uns pressupostos encarats a la residència i que no és compatible gastar i estalviar alhora. Així ho assegurava l’alcalde de Sallent Oriol Ribalta.

Fem Poble per la seva banda van assegurar que no estaven d’acord amb els pressupostos. Diuen que van presentar 5 propostes i que les 5 representaven el 0.8% del pressupost total. Durant el ple van explicar que van quedar pràcticament totes rebutjades per l’equip de govern. Algunes eren el projecte de conversió en zona de vianants del c/ del Cós, millora i canvi de parcs infantils, estudi de viabilitat d’una piscina pública d’estiu, un carril bici fins a l’Institut i també l’impuls d’un model cultural de creació. Per aquesta raó la regidora Clara Farrés afirmava que no estaven a favor del model.

Per la seva banda, David Saldoni, de Junts per Sallent, assegurava que eren uns pressupostos molt tranquils on només es mantenien serveis. Segons Saldoni, des del seu grup, hi havia sobre de la taula tres temes importants. Per una banda, la partida per cuidar els polígons industrials i tenir cura de les seves empreses l’havien pressupostat per 50 millions que al final s’han traduiït a 20 millions, a criteri de l’equip de govern.

De fet, enllaça’t amb això també va fer l’apunt que la no pujada dels impostos havia sigut una fal·làcia.

El centru catòlic també va tenir el seu protagonisme i Saldoni explicava que de moment només es posen “pedaçets“. I per últim, consideren un “error” posar l’envelat darrera de les pistes de tenis. Comentaven que no hi ha enllumenat, ni aparcament i “no ho veuen”. Perquè s’ha fet bona feina amb l’escorxador i allà està tot enllestit i s’ha fet una feina per res.

I Ribalta, resumia així el punt dels pressupostos.

Per altra banda, també es va parlar de la residència. El regidor d’urbanisme, Miquel Estruch, va assegura que es començaran les obres durant aquest 2022. Durant la intervenció va deixar clar que es volia crear una residència sostenible i que contempla un finançament públic.

Per la seva banda, des de Fem Poble, asseguren que era un punt històric després de 20 anys treballant en el projecte. De fet, també van assegurar que Fem Poble era en punt de trobada perquè moltes propostes que havien estat a sobre de la taula havien sigut fruit d’ells. Així ho explicava Cabra.

David Saldoni, per la seva banda, també va assegurar que era una gran fita haver arribat fins aquí. Va recordar, això sí, tots els tràmits que es van fer des del seu equip quan estaven a govern. Com són les diferents modificacions del projecte on assegura que hi ha hagut demagògia.

En aquest sentit, des de l’equip de govern també celebraven el consens que hi ha hagut amb la residència.