Els Gegants Reis de Sallent estrenen vestits per Enramades

186

El Bernat i l’Ermessenda, els gegants Reis de Sallent, surten per les Enramades amb vestits nous. Des de la seva construcció, l’any 1981, duien la mateixa roba, i l’entitat ha volgut refer-los després de tants anys.

I és que els Geganters de Sallent un any abans van plantejar-se crear els Gegants Reis, ja que els Gegants Vells pesaven molt perquè són de guix. El solsoní Manel Casserras i Boix en va ser el creador, i es va inspirar amb els últims Gegants que va haver-hi a la vila, abans dels actuals, i que van desaparèixer als anys 60.

Ara al cap de 35 anys, la néta de Manel Casserras, Sessa Casserras, ha estat l’encarregada de crear els nous vestits i també tapar algunes imperfeccions que havien patit a causa de les sortides. Escoltem a Sessa Casserras i la seva valoració dels vestits:

 

La presentació dels nous vestits dels Gegants Reis de Sallent serà a la plaça de la Vila,divendres 27 de maig a dos quarts de nou del vespre. Els gegants estaran acompanyats per les gralles de L’EMM Cal Moliner. En aquest acte també hi col·labora l’ Esbart Vila de Sallent. Miquel Gili, membre de l’entitat, ens explica el perquè es canvien els vestits i quines activitats es duran a terme.

 

Els horaris de les ballades als diferents carrers enramats, un cop els vestits s’hagin estrenat, seran els següents:

A les nou del matí, el primer carrer serà el Sant Bernat i la placeta de ca l’Arau. A un quart de deu seguidament es continuarà pel carrer Clos al cap del carrer, on està situat el campanar. A dos quarts de deu es passaran pel carrer Nou i Cós 2n tram i els balls es realitzaran a la plaça de la Verdura. Seguidament, quan faltin deu minuts per les deu, s’anirà fins al carrer Àngel Guimerà, i es ballarà a la plaça Anselm Clavé. Més endavant, a les deu i quart es passarà pel carrer Sant Esteve, davant portalada Travessia St. Esteve. Més endavant, es ballarà al carrer Cós 3r Tram a la placeta 2n 3r tram Cós. Per anar acabant, a dos quarts d’onze es farà el ball al carrer Unió a la plaça Herois dels Bruc. I per finalitzar, a les onze del vespre es tocarà al carrer Verge de Fussimanya, al carrer Secretari Bonet, on seguidament començarà el ball del grup Andre‘s Trio.