GfP i PSC tomben una moció de CiU sobre la millora dels parcs de la Natura a Sant Fruitós

126

L’Equip de Govern defensa que ja tenen un projecte de millora dels parcs, que s’estan fent tasques de manteniment i hi ha prevista una estructura d’ombra al parc de la Natura-Les Oliveres. Una altra moció que no va prosperar va ser la que presentava el grup municipal d’ERC sobre la proposta ‘Anem a mil’.

El grup municipal de Convergència i Unió presentava una moció al ple per millorar l’estat dels parcs del barri de la Natura a la qual el grup municipal d’ERC es va adherir.

La moció proposava incorporar una partida pressupostària per canviar el mobiliari, noves instal·lacions, més espais d’ombra i la realització d’un projecte tècnic per remodelar l’interior del parc més antic de La Natura perquè sigui més atractiu pels veïns. La moció anava acompanyada d’unes fotografies per il·lustrar els punts els quals es volien millorar.

El regidor d’Espai Públic Activitats i Obres, Cristian Marc Huerta, explicava que hi ha un pressupost de 7.000 euros per nous jocs pels 12 parcs del poble. El regidor explicava l’elaboració d’un informe el setembre del 2015, en què es demanava l’estat de tots els parcs de Sant Fruitós de Bages. Segons el regidor, hi ha prevista una zona d’ombra amb una estructura de fusta i s’han canviat aixetes de les fonts, han pintat els jocs i els jardins es desbrossen 5 cops l’any.

La portaveu del grup municipal, Mercè Casals, va admetre que lamentant-ho molt, ja sabia que no s’aprovaria.

Casals explicava que eren unes queixes que havien fet els veïns que venien de feia dies i que s’havien traslladat a la regidoria de veïnatge, tot i que l’encarregada de l’àrea, Cristina Múrcia, va negar que hagués sigut així.

Tot i això, la regidora de Veïnatge afirmava que quan els veïns s’havien queixat d’alguna cosa sobre el parc, havien actuat de seguida.

La moció va caure amb 7 vots en contra de GfP i PSC i 6 vots a favor d’ERC i CiU. En aquest sentit, el grup municipal ha enviat una nota de premsa lamentant el resultat de la votació i desitjant que l’equip de govern rectifiqui.

Una altra moció que no va prosperar va ser la que va presentar el grup municipal d’ERC, l’anomenada ‘Anem a mil’, per garantir un sou mínim de 1.000 euros a totes les persones que treballin a Catalunya.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Àdria Mazcuñán, defensava la moció al ple de Sant Fruitós i afirmava que no era de fets sinó d’intencions.

ERC Bages ha promogut la moció “Anem a mil” que consisteix a reclamar per a Catalunya un salari mínim real de 1000 euros. Actualment el salari mínim interprofessional és de 655€. El grup es “lamenta la manca de sensibilitat” per part dels grups municipals que hi han votat en contra en una nota de premsa enviada als mitjans. Segons ERC Bages, la proposta ja ha estat aprovada als municipis de Navarcles, Sallent i Sant Salvador de Guardiola, però ha estat rebutjada a Sant Vicenç de Castellet i a Sant Fruitós de Bages.

Els portaveus de GfP i del PSC, van explicar que l’Ajuntament ja compleix amb aquest requeriment, ja que els funcionaris de l’Ajuntament ja cobren 1.000 euros al mes i que està defensat en una RLT (Relació de Llocs de Treball) aprovada prèviament a l’Ajuntament i que no poden obligar a les empreses a augmentar els salaris dels treballadors.

El grup municipal d’ERC va decidir canviar un dels punts de la moció i eliminar la paraula “normatives” per “mesures” per tal que CiU hi votés a favor. La moció va rebre els vots en contra de GfP i PSC i els vots a favor de CiU i ERC.