Gent Fent Poble guanya les eleccions a Sant Fruitós de Bages

124

El partit independent Gent Fent Poble (GfP) va guanyar diumenge les eleccions municipals, el que converteix a Joan Carles Batanés, en el previsible alcalde durant quatre anys més.

GfP va aconseguir representació per a 5 regidors a l’Ajuntament. Convergència i Unió, encapçalat per Mercè Casals, es va quedar en segona posició, amb 4 regidors. Es capgirava així el resultat de fa quatre anys el 2011, ja que GfP va aconseguir 4 regidors i CiU 5.

Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal amb Àdria Mazcuñán al capdavant i Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés amb Tomàs Casero el primer de la llista, van aconseguir 2 regidors. La resta de partits no van aconseguir representació a l’Ajuntament.

La jornada electoral va tenir una participació de 67’9% de la població, un tan per cent que es va repetir a bastant municipis de la comarca, superant la participació de fa 4 anys, que a Sant Fruitós va ser del 54%.

El recompte va acabar gairebé a les 10 de la nit a causa d’un error a l’hora de sumar els vots en una de les seccions al local electoral CEIP Pla del Puig. A banda d’algun altre incident, la jornada electoral es va viure amb tranquil·litat al municipi.