Joan Carles Batanés arrasa a les eleccions i aconsegueix l’esperada majoria absoluta…. i de bon tros. 9 regidors s’endú la formació independent Gent Fent Poble, 3 més que les anteriors eleccions i deixant el seu principal competidor, ERC, a tan sols 2 regidors. 

Joan Carles Batanés fa història i assegura que no s’ho esperaven. Un objectiu era aconsegur la majoria absoluta, però admet que no creien arribar a xifres tan elevades. Aquest resultat ha portat a l’equip de Gent Fent Poble a la conclusió que la mala entesa entre partits ha d’acabar. És per això, que el proper alcalde de Sant Fruitós assegura que té la voluntat de seure i parlar amb tothom, per intentar calmar els ànims ara que la situació dels propers quatre anys a l’Ajuntament està més que sentenciada.

 

Un pla de xoc de recuperació

Batanés ha fet les primeres declaracions i ha assegurat que tenen preparat un pla de xoc d’unes 75 mesures per revertir el que, segons ells, “ha espatllat el govern del tripartit”. Es referia, sobretot, a tot allò que té a veure amb manteniment i neteja del poble.

 

L’equip de Gent Fent Poble celebrant la majoria absoluta després de les eleccions

La moció de censura

Joan Carles Batanés guanya la batalla a la moció de censura que va patir el 2020. Lluny de debilitar-lo, sembla que li ha jugat una bona passada. De fet, la dinàmica del seu partit ha anat en augment des que van aparèixer el 2011 i ja van guanyar aquelles eleccions. Aquest any, però, la pujada ha estat exponencial.  I, de fet, ha engolit els vots d’alguns partits que han passat de ser a govern a quedar-se sense representació com ara el PSC. Batanés assegura que li sap greu que algun partit, sigui quin sigui, es quedi sense representació municipal. De fet, amb PSC és amb qui va governar durant 8 anys els mandats 2011-2015. 

Però els altres partits que fins ara formaven el tripartit tampoc poden cantar victòria. Felip Echarri amb junts perd un regidor, que sembla que va a parar a SOM, la nova formació que ha nascut a Sant Fruitós fruit, precisament, de l’escissió amb l’equip d’Echarri.

La reacció de l’alcaldessa

Però a qui més mal li ha fet tot plegat és a ERC. L’equip d’Àdria Mazcuñán va arrabassar l’alcaldia a Joan Carles Batanés prometent un govern millor, però no ha aconseguit la confiança per seguir-ho fent, tot el contrari. Mazcuñán visiblement afectada, no amagava la decepció dels resultats. 

 

Va assegurar que els seus votants havien rebut actituds vexatòries i es va mostrar preocupada per la devallada de vots, que és gairebé 10 punts percentuals inferior respecte el 2019. Davant la situació excepcional que s’ha viscut al poble, l’encara alcaldessa només hi troba una explicació:

“Les actituds populistes mouen masses”

 

En xifres concretes, ERC es va endur 784 vots i els de Gent Fent Poble passen dels 1.800 als 2.358.