Gent Fent Poble abandona el Ple després de la presa de possessió d’Estrella Morales com a nova regidora de joventut

155
El nou equip de govern després del Ple Municipal Extaordinari del 20 d'agost. - Foto: Marina Rojo
El nou equip de govern després del Ple Municipal Extaordinari del 20 d'agost. - Foto: Marina Rojo

A les 9h del matí ha donat inici el Ple Municipal Extraordinari de Sant Fruitós de Bages que s’havia hagut de posposar per la sospita de contagi de covid entre el grup de govern. Ha sigut un ple matiner, ha començat a les 9h del matí, i ràpid, ha durat al voltant de mitja hora.  

El Ple ha començat amb la presa de possessió d’Estrella Morales prometent el càrrec com a nova Regidora de Joventut. Morales ha destacat que pren el relleu d’una manera agredolça. Per una banda, molt il·lusionada i compromesa amb el nou projecte però trista perquè la circumstància es dona per la mort del regidor de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens. 

Estrella Morales ha agraït als companys de govern les mostres de suport rebudes i finalment s’ha mostrat molt orgullosa de poder ser Regidora de Joventut de ple dret.

D’altra banda, el grup Gent Fent Poble, encapçalat per Joan Carles Batanés, ha donat la benvinguda a la nova regidora Estrella Morales però seguidament els regidors del grup que havien assistit al ple, el propi Batanés i Xavier Racero, han abandonat la sala de plens en desacord per la situació d’un ple a mitjans d’agost i a les 9h del matí. També per la suposada vulneració de drets per l’impediment que aquestes circumstàncies feien que 4 del 6 membres de Gent Fent Poble no havien pogut assistir al Ple. 

Abans de marxar, però, Joan Carles Batanés ha destacat que aprovaven el cartipàs i la presa de possessió d’Estrella Morales com a regidora de Joventut com un préstec de confiança. 

Seguidament el Regidor d’Hisenda, David Uró, ha explicat que l’Ajuntament demanarà un préstec a llarg termini per inversions per import de 923.000 €, punt que també s’ha aprovat per unanimitat. 

Llavors, l’alcaldessa Àdria Mazcuñán ha donat pas al cartipàs on s’ha presentat la distribució de les comissions informatives i les comissions de treball del nou equip de govern i on, també, s’ha parlat d’una rebaixa del sou. El nou equip de govern quedaria de la següent manera.

El punt del cartipàs també s’ha aprovat per unanimitat. Seguidament, Crisitina Murcia, del PSC i segona tinent d’alcalde que ha destacat que era important arribar a un consens per aprovar el document de cartipàs. 

Murcia ha acabat lamentant que Gent Fent Poble no acceptés les indemnitzacions i abandonés el Ple. 

Felip Echarri, primer tinent d’alcalde, també ha tingut unes paraules de benvinguda per la regidora Estrella Morales i s’ha mostrat satisfet per l’acord del cartipàs de tots els grups. 

Finalment, David Uró, regidor d’Hisenda del grup d’Esquerra ha destacat que el cartipàs aporta una reducció del sou de regidors d’un 11% i d’un 20% per part de l’alcaldessa però la dedicació serà la mateixa. 

El Ple ha acabat amb l’aprovació per unanimitat de tots els punts.