Sallentins i no sallentins han gaudit aquest cap de setmana de la festa de la tapa i la cervesa a Sallent. El oktoberfest sallentí es va celebrar el divendres a la tarda i el dissabte durant tot dia amb tota mena d’actuacions de diferents grups a dalt de l’escenari.

La festa va poder gaudir de productes de proximitat amb establiments de Sallent i amb diferents cerveses artesanes del Bages i el Berguedà. Tots els cervesers que van assistir a la fira van assegurar que cada vegada hi ha un públic més fidel i molts d’ells, a més, van esgotar els litres de cervesa que portaven degut a l’èxit.

Pirata, Grenyut o Cerberus, van ser els cervesers encarregats de portar les cerveses de proximitat bagenques. Per altra banda, els berguedans Recamentidera i la Quer també van estar presents a la jornada. Cerveses negres, suaus i amb regust afruitat eren els principals gustos que estaven en els barrils. Una de les membres de l’associació dels comerços de Sallent (CAS) Marta Busquets, valora la jornada “molt positiva”, ja que “va venir gent de tot arreu”.

Finalment, un dels organitzadors, Joan Villar ha assegurat que actualment la cervesa artesana està creixent i s’està fent un lloc al costat de grans marques.