Gemma Codina, de Sallent i Jaume Casals, de Navàs, al nou secretariat de la CUP

132

La CUP ha renovat aquesta setmana el secretariat nacional, l’òrgan que gestiona la política i els reptes de l’organització. Aquesta renovació s’ha fet afegint dos bagencs al secretariat com són la sallentina Gemma Codina i el navassenc Jaume Casals. La nova executiva estarà liderada per l’exdiputada Maria Sirvent i agrupa perfils poc mediàtics però de llarga trajectòria com a militats a l’esquerra independentista.

Gemma Codina és nascuda el 1983, enginyera tècnica forestal i tècnica de gestió i organització d’empreses de recursos naturals. Va començar a participar en la CUP el 2003 i va formar part del nucli impulsor del partit a Sallent. Implicada en la política municipal, també ha estat vinculada a la política nacional com a representant de la Catalunya Central al Consell Polític de la CUP. A Sallent, ha format part de les llistes electorals de la CUP a l’Ajuntament i està involucrada en el teixit associatiu del municipi.

Jaume Casals és llicenciat en Filologia Catalana i treballa en un institut a Puig-reig i té forta vinculació amb Sabadell, on va viure dotze anys. Des que feia Batxillerat que va començar a implicar-se a l’Esquerra Independentista del Bages i va començar a militar, l’any 1994, al Comitè Antirepressiu i a l’Alternativa Estel. Ha estat a Maulets i ha militat al Casal Can Capablanca de Sabadell. L’any 2004 entra a la CUP de Sabadell i quatre anys més tard, a la CUP de Navàs. Ha estat alcalde d’aquest municipi i també regidor fins l’any 2020.