Sallent ja gaudeix de Fibra Òptica en gairebé tot el municipi. Des de l’Ajuntament de Sallent s’ha impulsat aquest projecte que neix des de la cooperativa sense ànim de lucre https://guifi.net/. La cooperativa, nascuda en 2004, és un projecte tecnològic, social i econòmic que va impulsar la ciutadania amb l’objectiu de crear una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral basada en un model d’utilitat pública.

Abans de dur a terme les obres, es va sol·licitar al XOC (xarxa oberta de Catalunya) el cablejat necessari pel servei. Guifi.net, té diverses companyies dins el seu projecte, una de les quals és Cittec, una empresa manresana que s’ocupa de muntar tot el cablejat pel poble. La línia va des de les afores de Cabrianes fins a la població, el polígon Berenguer i el polígon Illa Sud. El consistori ha hagut de fer una inversió de 15.000 € dins el col·lectiu per tal que tots els sallentins poguessin gaudir d’aquest servei. Tots  aquells veïns que vulguin tenir fibra óptica, podran aconseguir-lo a un preu més raonable a través del seu ADSL. Des de l’administració es facilitarà la informació de contacte per a l’explotació d’aquesta xarxa. La regidora de tecnologies de la Informació, Rosa Argelaguet ens explica més bé el projecte.

Rosa Argelaguet, a més, demana disculpes si algun usuari ha rebut una mala gestió del cablejat.

Actualment, el polígon industrial de Sallent també gaudeix d’aquest sistema, ja que a través d’una antena es pot arribar a més empreses i particulars.