Gairebé mil quilos de menjar donats pels santpedorencs al Gran Recapte

153

Gairebé mil quilos de menjar recollits entre divendres i dissabte a Santpedor pel Gran Recapte. Era el primer any que el poble s’adheria formalment a aquesta iniciativa solidària que es fa a tot Catalunya. El menjar es va recollir divendres i dissabte en dos punts del poble, el supermercat DIA i el supermercat Guissona. La tasca de recol·lecció l’han dut a terme cinc persones que de forma voluntària s’han ocupat de rebre i classificar tots els aliments que s’han entregat.

La coordinadora a Santpedor del Gran Recapte i regidora per Progrés Municipal, Fina Rodríguez, ha recalcat “la sorpresa per la quantitat de menjar recollit. Estem molt contents i cal agrair a tot el voluntariat la tasca realitzada”. Rodríguez va destacar alguna anècdota com el fet que “molta gent, famílies i nens, fins i tot compraven menjar per donar-lo després”. El menjar recollit, en el cas de Santpedor, serà destinat a Càrites i s’entregarà a la gent que més ho necessita del municipi i rodalies.

L’Associació Sociocultural Progressa ha estat l’encarregada, enguany, de sumar Santpedor a la llista de municipis adherits al Gran Recapte. L’entitat, creada aquest any, pretén “donar un impuls en les necessitats socials del poble” segons Fina Rodríguez.

A Catalunya, a hores d’ara es comptabilitzen més de 4,2 milions de quilos de menjar, i es calcula igualar o fins i tot superar els 4,6 quilos de l’any passat, a falta de finalitzar el recompte.