Gabriela Serra: “Hem de perdre la innocència i guanyar consciència”

253

Sallent va commemorar l’1 d’octubre amb un seguit d’actes al Parc Municipal Pere Sallés on el seu passeig va passar a dir-se “Passeig 1 d’octubre”. Ahir, la taula rodona moderada pel sallentí Lluís Bonet, va ser un dels actes centrals on hi van participar Maribel Sabaté, mare d’Anna Gabriel, Nuri Tarrés, mare d’Adrià Carrasco i Gabriela Serra exdiputada de la CUP al parlament. Quico Sallés i Albano Dante Fachin també havien d’estar presents però finalment no hi van poder asistir.

Serra va fer un discurs polític i reflexiu sobre l’estat, destacant que “vam deixar en ridícul a la guàrdia civil, perquè vam fer que es convertissin en buscadors d’urnes i paperetes”. L’exdiputada va tenir un discurs clar i motivador per tota la feina que, segons ella, està fent el poble català envers tots els successos que estan passant des d’abans de l’1 d’octubre. Serra també va tenir paraules pel poble i la seva feina.

Segons Serra “perdem molt més si som víctimes de la por que no pas si la controlem”, aquestes paraules van venir seguides d’un missatge d’esperança cap a tots els asistents.

Amb aquesta reflexió van acabar el seu discurs amb aplaudiments. L’acte però va ser encetat per Sabaté on va explicar “el mal d’estómac” que li provoca veure “l’odi que hi ha a l’estat espanyol per part d’alguns partits”. Tarrés, per la seva part, va explicar el moment en el qual el seu fill va exiliar-se. “Va venir la Guàrdia civil a casa i se’ls hi va escapar de les mans” assegura.

El parlament va ser rebut amb llàgrimes i aplaudiments per part del públic. Sabaté, en la seva segona intervenció, va destacar el paper que juguen les mares dins d’aquest procés i l’important que arriba a ser, per a ella, poder anar a veure la seva filla exiliada malgrat l’edat.

Al concloure la taula rodona cinc espontanis del públic van fer diferents parlaments i reflexions per donar suport tant a la mare d’Anna Gabriel com d’Adri Carrasco.