Gabriel Rufián: “Tindrem els millors pressupostos autonòmics per tenir els millors pressupostos republicans”

234

El diputat al Congrés dels Diputats per Esquerra Republicana de Catalunya, Gabriel Rufián, ha deixat petit l’Auditori Convent de Sant Francesc en la xerrada ‘La República que farem’ que ha fet aquest migdia a Santpedor. Més de 200 persones han escoltat atentament una exposició en format entrevista, en què l’alcalde Xavier Codina ha exercit de conductor a través d’un seguit de preguntes que han passat per l’àmbit personal, l’esfera política i també l’actualitat més immediata. I és que era inevitable preguntar al portaveu republicà per la recent dimissió del seu company al senat, el jutge Santi Vidal, després de les declaracions que va fer parlant d’obtenció il·legal de dades tributàries dels catalans. Rufián ha remarcat que no s’està fent res il·legal i que Vidal, que és una persona “amb una vàlua inqüestionable”, ja ha fet un gest -dimitir- noble per no perjudicar el procés sobiranista.

Un altre tema de rabiosa actualitat, han sigut els pressupostos, que tot just pocs minuts abans de la xerrada s’ha fet públic que s’aprovarien amb els vots de la CUP després que les assembles cupaires així ho decidissin aquest mateix matí en Consell Polític. Gabriel, que durant la xerrada ha fet públic un cop més la seva gran simpatia per la CUP, no ha pogut amagar, en un apart amb Ràdio Santpedor després del seu acte, l’alegria per la llum verda als comptes del govern de la Generalitat, que ha qualificat com “els millors comptes autonòmics per fer els millors comptes republicans”:

Rufián, també ha volgut destacar la importància del món local en el procés sobiranista, al seu parer, “tant o més important que l’alta política”.

Rufián ha mostrat al llarg de tot l’acte el seu tarannà proper i també l’humor àcid que l’ha fet tant mediàtic, i que avui ha aixecat més d’una rialla i molts aplaudiments. Com quan a la pregunta d’un noi del públic sobre com es percep a Espanya la possibilitat d’un referèndum pactat, Rufián a contestat el següent:

Rufián ha deixat altres frases contundents, com quan ha afirmat de forma categòrica que “l’adversari del procés és Podemos, la cúpula de Podemos. Perquè no estan definits pel què fa al procés”.

El diputat d’Esquerra Republicana era la primera vegada que visitava Santpedor, després de desenes de xerrades arreu del país. Unes conferències que fa en el seu temps lliure i que l’han portat per molts pobles del país i de més enllà.