Gabriel Rufián ha visitat aquest matí la capital bagenca, Manresa, concretament s’ha reunit amb l’Assiciació de veïns de Sant Pau de Manresa i assegura que defensaran “el tema de la C55, de la C16 i de Sallent”, fent referència a la minera, al Congrés dels Diputats. Ho ha dit en declaracions a Ona Bages i Ràdio Sallent després de visitar diferents punts del Bages i dinar de treball a la Masia Puigbó de Sallent.

En aquest dinar hi ha assistit un grup d’alcaldes d’Esquerra Republicana en l’àmbit central. Hi ha assistit la senadora sallentina Mirella Cortès, la diputada de Junts pel Sí, Adriana Delgado, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà els alcaldes de l’Estany, Artés Callús i Fonollosa, entre d’altres, i també el president del Consell Comarcal i alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

El candidat al congrés per ERC assegura també que encaren les eleccions “amb molt optimisme i més seguretat”, ja que ja porten uns mesos de rodatge. Pel que fa al manifest d’En Comú Podem que demana el vot independentista, Rufián manifesta que li sembla “una mentida piadosa”.

El congressista d’Esquerra també ha parlat del resultat: segons ell, guanyarà el PP i el principal dubte serà quina coalició pactarà, si ho farà el PP amb el PSOE o el PP amb Ciutadans. Escoltem-lo:

El candidat d’ERC al Congrés dels Diputats viu, aquests dies, una ronda d’entrevistes i visites de precampanya. El dia 10 de juny començarà la campanya electoral i el 26J es votaran als candidats.