Gabri Garcia és un entrenador del futbol de Sant Fruitós de Bages que fa unes setmanes es va proclamar campió de la Segona Divisió finlandesa amb l’Ekenas. Fa uns dies va passar per l’Esport i Punt d’Ona Bages per explicar la seva història.

Un entrenador molt jove que va marxar per formar-se en altres passos europeus. Després d’una primera etapa a Estònia, fa un any va aterrar a Finlàndia per dirigir un equip de Segona Divisió. En una sola temporada ha aconseguit l’ascens. Malgrat que el nivell de la lliga sigui baix en comparació amb la resta de lligues europees, tant la segona com sobretot la primera divisió són professionals i, per tant, el Gabri s’hi dedica al 100%

Ara, a falta de tancar la seva renovació, entrenarà la temporada vinent a la màxima divisió de Finlàndia. Content pel repte, explicava a l’Esport i Punt quina realitat s’ha trobat al país nòrdic.

Ara, vol provar l’experiència de la primera divisió, però també té clar que el pròxim destí serà sud-Amèrica. Això, abans de tornar a casa seva, el poble de Sant Fruitós. Perquè ja ho diuen com a casa enlloc i ell, especialment, té molts bons records

El Gabri Garcia és un dels exjugadors del Fruitosenc que va viure l’últim ascens del club de quarta a tercera catalana. Diu que això els va unir molt i que, de fet, bona part de les amistats que té van sorgir d’allà. 

 

RECUPERA L’ENTREVISTA SENCERA