Com funciona el protocol d’abandonament d’animals de Sant Fruitós?

102

Un total de 21 animals han estat perduts o abandonats des del mes d’abril a Sant Fruitós. Així ho revelen les dades de la Policia Local a través del protocol d’abandonament d’animals que coordinen Policia Local, regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Fruitós i l’associació Niu de Petjades, així com també un punt de recollida amb atenció veterinària.

El protocol està actiu des del mes d’abril i ja ha tingut cura de 21 animals. S’activa des del moment que algú alerta la policia d’un animal perdut fins que aquest és retornat als propietaris o bé donat a la protectora en cas que no es localitzi el propietari. El cap de la Policia Local de Sant Fruitós ha explicat quin és el recorregut que se segueix:

A partir d’aquest protocol d’actuació l’Ajuntament de Sant Fruitós es fa càrrec del que són els costos de recollida i xipació en cas que l’animal no en tingui i no es localitzi el seu propietari. Ho ha explicat a Ràdio Sant Fruitós la regidora de Sanitat, Mònica Cruz:

Aquest protocol es va iniciar el mes d’abril d’aquest 2016, fins llavors era l’Associació de Sant Fruitós Niu de Petjades qui es cuidava de la recollida d’animals perduts o bé abandonats. Així ho ha explicat Cèlia Sánchez, membre de l’associació Niu de Petjades:

Des del mes d’abril, dels 17 gossos trobats a Sant Fruitós només 6 portaven xip. Policia Local i Ajuntament han remarcat la importància de posar xip als animals i han lamentat que malgrat les campanyes de conscienciació molta gent continuï sense fer-ho.

 

Imatge. Niu de Petjades | Cadells trobats a un carrer de Sant Fruitós