La Fumera supera amb èxit el Verkami

187

La Festa Major Alternativa de Sallent supera l’objectiu de 4.000 € que s’havia proposat amb un projecte de micromecenatge de 40 dies. D’aquesta manera, La Fumera ha aconseguit 4.995 €, un 25% més del que inicialment demanava.

La membre de la Fumera, Judit Ribera, es mostra satisfeta per l’aportació ciutadana, ja que d’aquesta manera l’entitat disposa de més recursos per poder desenvolupar les figures festives per les colles, l’espai infantil, els lavabos autoconstruïts i la zona chill out.

Amb tot, un total de 155 persones han fet la seva aportació econòmica per tal d’ajudar a fer créixer la festa major alternativa de Sallent a través del Verkami.

Els projectes que es financen a través de la col·laboració ciutadana ja estan en marxa. De fet, les tres figures festives ja tenen els seus dissenys corresponents. Els ha dissenyat i creat el constructor plàstic de La Gàrgola, Xavi Badia, amb la voluntat d’ampliar els elements identitaris i comunitaris de la festa.

Els lavabos autoconstruïts ja tenen una estructura, i a finals del mes de juliol estaran acabats. Segons ha informat La Fumera, els lavabos, que augmentaran el material logístic de la festa, estaran ben equipats, adaptats i seran mòbils.

Les zones infantil i chill out compten amb comissions de gent, externes a la coordinació de La Fumera, que estan dissenyant i creant els espais. De fet, l’artista i il·lustrador Joan Turu està preparant un mural exclusiu per l’espai infantil, on els més menuts podran gaudir de jocs i tallers, i d’una àmplia programació d’activitats a la plaça de Cal Teia.

La zona chill out també s’està ambientant per tal de convertir-la en un espai tranquil i proper que comptarà amb espectacles de petit format. La Fumera pretén, doncs, fer de l’espai una zona que permeti descansar els sallentins durant la Festa Major.

 

Fumera
Els lavabos autoconstruïts de La Fumera agafen forma