La Fumera, la Festa Major alternativa de Sallent, ha superat totes les expectatives dels seus organitzadors. La festa, que vol tenir actes intergeneracionals, ha omplert les places de les respectives colles de nens i adults. L’Eix central de La Fumera, recordem, és la divisió del poble en tres colles: la Bòbila, la Fàbrica Vella i les Culleres, que van ser les tres fàbriques més importants del poble.

Un dels organitzadors de la festa, Guillem Cabra, assegura a Ràdio Sallent que “la fumera aporta una alternativa molt necessària al poble“, ja que “els actes són oberts per a tothom”. Cada vegada s’amplia el públic. A part dels actes, el chill out i la Carbonera també han estat novetats a destacar. Guillem Cabra, ho explica.

La pluja de divendres i dissabte va fer que els organitzadors es plantejessin suspendre algun acte, un fet que finalment no va caldre. Una de les organitzadores de la festa, Bet Garcia, ho explica.

Aquesta festa compta amb l’autogestió des del primer moment, és per aquest motiu que totes les persones implicades han estat col·laborant amb la festa, com per exemple els torns a barra i a l’hora de construir tot el necessari per a la festa. Bet Garcia dóna les gràcies a tots els voluntaris i entitats.

Guillem Cabra, assegura que els actes més importants són els que participen les colles, ja que “són les protagonistes de la festa com per exemple el sopar de colles, el temperi entre d’altres”. Finalment, els organitzadors volen destacar la nit, ja que han vingut tot tipus de grups, passant pel Folk, Rumba i Reggaeton.