La Fumera comença un micromecenatge per preparar la festa d’enguany

198

La tercera edició de La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent, ha iniciat aquest dimecres una campanya de micromecenatge per aconseguir els 4.000€ que necessiten per preparar la festa d’enguany.

I és que, diuen, l’edició del 2016 arribarà plena de novetats: naixeran tres figures festives per a les colles, ampliaran els espais d’activitats, crearan una zona infantil i un espai més relaxat i construiran uns lavabos per a garantir el bon funcionament de la festa. És per això que, tal com expliquen, “només serà possible amb l’aportació popular”.

Marta Vallribera, membre de La Fumera, ens explica que aquesta campanya de micromecenatge “és una extenció de participació i d’organització col·lectiva” i aprofundeix en els projectes als quals es destinaran els diners:

Les aportacions que es facin, doncs, es destinaran a aquests quatre nous projectes “per fer créixer La Fumera”. En primer lloc, la creació de tres figures festives – una per cada colla – es farà per tal d’ampliar els elements identitaris de la festa i que seran lleugeres perquè les portin petits i grans. D’altra banda, crearan un espai infantil a la plaça de Cal Teia, on faran activitats per ells durant tota la festa, perquè consideren que “els nens i nenes són un dels puntals”. Els labavos autoconstruïts són el tercer projecte que duran a terme. Segons asseguren, “seran compactes, ben equipats, adaptats i mòbils”. I, finalment, la zona chill out vol ser un espai més tranquil amb espectacles de petit format per “descansar i carregar energia”.

Durant la Festa Major de Sallent, doncs, es viuran els actes organitzats per l’Ajuntament i La Fumera.

Anna Fernández, regidora de festa, assegura que ambdues festes són compatibles:

Marta Vallribera afirma que les dues festes no encaixen ja que són contraposades:

En menys de 4 hores ja han aconseguit el 25% del finançament: 1.000 euros.

fumera 3

Les recompenses de col·laborar

La Fumera noha volgut distingir segons l’import de col·laboració, així tots aquells que facin una aportació econòmica rebran el mateix regal. Es tracta d’una bossa de tela serigrafiada amb el lema “viure una fumera millor” i un cartell d’agraïment, a banda de “la gratificació de veure créixer la festa”. Repartiran les recompenses durant els dies de festa.

 

fumera 2

Imatges cedides per La Fumera.