Els diners del Verkami de la Fumera comencen a donar els seus fruits. El col·lectiu sallentí ja ha posat en marxa un dels projectes que es van proposar de cara la festa major alternativa d’enguany, i ha encarregat el disseny de les tres figures festives al taller de construcció plàstica La Gàrgola de Cervera.

Xavi Badia, constructor plàstic de La Gàrgola, explica com són els primers esbossos, i com ha estat la col·laboració amb La Fumera a través del disseny d’aquestes figures que esdevindran un símbol identitari de la festa major alternativa de Sallent:

Les aportacions econòmiques que s’estan fent a través del Verkami no només es destinaran a aquest projecte. Amb els diners es pretén invertir també en l’ampliació dels espais d’activitats de lleure, la creació d’una zona infantil i d’una zona chill ­out, i la construcció d’uns lavabos.

Fins ara, només es podia col·laborar en el Verkami a través de la pàgina web de La Fumera. Però a partir d’aquesta setmana, també s’hi pot contribuir en efectiu a la botiga Amadeu de Sallent. La novetat, doncs, és el Verkami Analògic. La recollida de diners de manera tradicional que facilitarà la donació a les persones que no poden o no volen fer­ho a través d’Internet.

La Montse de la botiga Amadeu de Sallent parla del funcionament del Verkami Analògic i de la seva rebuda per part de la població sallentina:

Durant aquestes dues setmanes de campanya ja s’han recaptat 2.740 euros. Marta Vallribera, membre de La Fumera, valora el total de mecenes que han participat en el Verkami:

La intenció de La Fumera és acabar de finançar els projectes amb el que es recapti a través del Verkami i dels actes públics que tindran lloc durant la festa major alternativa que se celebrarà entre el 7 i el 12 de setembre.

La Fumera Xavi Badia

La Fumera

 

Imatges cedides per La Fumera