La Fumera 2016 arriba carregada de novetats

132

La tercera edició de La Fumera – La Festa Major Alternativa de Sallent – arriba amb més força que mai. Aquesta vegada, amb un ampli programa que no només recull totes les activitats que se celebraran del 7 al 12 de setembre, sinó que també ofereix, per una banda, imatges sobre la història de les fàbriques de Sallent – eix central de La Fumera – i per l’altra, un conjunt de consells i serveis per garantir el bon funcionament de la festa.

Tot i que La Fumera continuarà mantenint el format d’altres anys amb la divisió del poble en tres colles: la Bòbila, la Fàbrica Vella i les Culleres, aquest any arriba plena de novetats, ja que comptarà amb noves figures festives per a les colles i amb noves zones on celebrar les diferents activitats. Com cada any, l’organització de la Festa Major Alternativa de Sallent pretén fer de La Fumera una festa pel poble i per a totes les edats. Així ho explica el membre de La Fumera, Guillem Cabra:

Al llarg de la Festa Major Alternativa es faran tallers infantils, espectacles de tot tipus, passacarrers, sopars populars, balls i concerts. El dimecres 7 de setembre es donarà el tret de sortida a La Fumera i el divendres dia 9 se celebrarà un dels actes més esperats, El Temperi.

“Amb l’herència gravada a la pell” és l’eslògan de La Fumera d’aquest any. Guillem Cabra ha explicat que simbolitza el llegat de les fàbriques de Sallent. De fet, és per aquest motiu que els representants de cada colla del Cartell Oficial porten tatuatges a la pell amb dates i símbols que fan referència a les fàbriques i a la memòria obrera del poble. Aquests tatuatges els ha fet el Gerard Hinojosa i el disseny del programa la botiga Numon de Sallent. 

Tot i que la majoria de persones que formen part de l’organització són joves, cada vegada hi ha més sallentins de totes les edats implicats. És per aquest motiu que l’esperit de La Fumera és celebrar una festa intergeneracional on totes les persones se sentin còmodes i puguin trobar el seu espai.

La base de La Fumera és la participació popular. Aquest any va iniciar un projecte de micromecenatge per preparar i autogestionar les novetats de la festa, aconseguint, així, 4.995 €, un 25% més del que inicialment demanava.

Consulta el programa d’actes de La Fumera aquí