El Frikibingo es desplaça fins a Montmeló

135

El frikibingo surt de Sallent per encarar un nou repte, aquest cop a Montmeló. Els organitzadors de la festa Jordi Vilà, Jordi Sanchez, Ruben Picañol i Rafa Gordillo es mostren il·lusionats, perquè és la segona vegada que presenten aquesta festa tan emblemàtica de Sallent fora del terme municipal, ja que el setembre de l’any passat van participar a la festa major de Lleida.

Rafa Gordillo ens explica per què es desplacen fins allà.

Aquest acte està organitzat amb l’objectiu d’amenitzar la festa dues setmanes abans del carnaval. La festa va començar amb poca gent participant al club tennis sallent, amb unes trenta persones, seguidament el Bar camaguey va celebrar dues edicions més. Va haver-hi una temporada la qual la festa no es va fer i a partir del 2012 es va començar a fer el Bar de la piscina. El 2015 va ser un any de inflexio, ja que es va celebrar el 10e anivesari i es va celebrar fent el 1r frikibingo de l’estiu. I el 2016 es va fer el salt a l’envelat amb record de públic amb més de 400 persones. Ara el frikibingo serà representat davant de 2.000 persones.

El fet de sortir de Sallent a fet als organitzadors replantejar-se el format, ja que dins d’aquest acte hi haurà gent de molts països, fet que farà que els organitzadors canviïn el seu idioma per l’anglès. També com a novetat destacada és l’eliminació dels equips, ja que aquest cop es jugarà individualment, Rafa Gordillo ho explica:

Finalment, s’ha hagut de canviar el repertori de les cançons, ja que al ser un fet internacional no se sabia com la gent rebria les cançons del poble sallentí i s’ha optat per cançons més conegudes internacionalment.

Pels organitzadors és un gran repte, ja que aquest projecte va començar com una cosa de poble un cop a l’any i de mica en mica es va expandint.