Fredorada de 1ª categoria a la vista

116

Ens llevem amb vent de ponent (oest) amb ràfegues moderades a gran part de la comarca, el Serrat de Castellnou ha enregistrat una ràfega màxima de 60km/h aquest matí. Les temperatures mínimes han pujat molt clarament i s’han situat entre els 4 i els 6ºC . Però compte, perquè estem a les portes de dies que poden ser molt freds.

Per avui esperem vent que pot bufar amb certes ganes, entre els 30 i els 40km/h durant aquest matí i migdia, sembla que de cara a la tarda perdria una mica de força, sense desaparèixer. Tindrem un dia assolellat, amb més núvols a la tarda, però no arribarà a ploure.

El cap de setmana estarà marcat per una important baixada dels termòmetres, el vent de nord pot bufar amb ganes demà, afluixant novament a la tarda. El cel el tindrem en gran part asserenat, tot i que núvols a gran velocitat poden anar circulant, sense precipitacions.

Molt atents la setmana vinent, ja que una nova irrupció d’aire fred se’ns llença a sobre… aquesta seria d’origen continental, més freda i persistent. Alerta, ja que els valors de temperatura mínims poden baixar fins als -8ºC a -10ºC a força indrets de la comarca a mitjans de la setmana vinent, la setmana dels barbuts, i les temperatures al migdia amb prou feines arribaran als 3 o 4ºC positius. Anirem concretant en properes actualitzacions.

 

Foto: Corona lunar ahir a la nit des del Serrat de Castellnou.