Fred d’hivern, pluja i neu a partir d’uns 600 metres

211

L’acostament d’una massa d’aire molt fred procedent del centre d’Europa farà baixar en picat els termòmetres a tot el país a partir d’aquest vespre i l’ambient dels propers tres dies serà clarament d’hivern, amb màximes al voltant dels 8 o 10ºC. Abrigueu-vos més per estar per casa i torneu a encendre llars de foc i calefaccions.

A més, es mantindrà la inestabilitat i reapareixeran els ruixats. Aquesta tarda els núvols aniran ràpidament a més i deixaran el cel molt tapat a últimes hores del dia, quan ja podríem tenir les primeres precipitacions. Seran febles i intermitents però s’allargaran fins demà a primera hora del matí. La cota de neu anirà baixant a mesura que vagi entrant l’aire fred i demà a la nit acabarà situant-se al voltant dels 800 metres, puntualment per sota. Per tant, precaució a la carretera si us heu de desplaçar perquè la neu podria aparèixer a tocar del pla de Bages; d’una banda a la C-25, a l’Alta Anoia i al Moianès, i de l’altra a la C-16 a partir de Berga, aproximadament.

També nevarà al massís de Montserrat per damunt d’aquests 800 metres i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En tots els casos seran enfarinades però el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu al Bages a partir d’aquesta cota, on es podran acumular fins a 5 cm al llarg de dijous, que serà quan més precipitació i aire fred tindrem.

Divendres s’obriran moltes clarianes i la temperatura començarà a recuperar-se a l’hora de dinar però de bon matí farà molt fred i glaçarà. Males notícies en aquest sentit perquè això podria afectar alguns arbres fruiters que ja fa setmanes que han florit, degut al febrer càlid que hem tingut enguany.