Inaugurat el quart Fòrum de Medi Ambient i Món Local a Món Sant Benet

119

Aquest matí Marc Castells, president de la Diputació de Barcelona, i Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages han inaugurat el quart Fòrum de Medi Ambient i Món Local a Sant Benet de Bages.

A ¾ de 9 del matí s’han obert les inscripcions del Fòrum de Medi Ambient i Món Local a Món Sant Benet. Mica en mica responsables d’ens locals, administracions, empreses i entitats, de l’àmbit del medi ambient d’arreu de Catalunya han anat arribant a Sant Fruitós de Bages. També s’hi han anat sumant representants polítics de diversos municipis.

A les 10 del matí Marc Castells, president de la Diputació de Barcelona, i Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages han inaugurat el quart Fòrum de Medi Ambient i Món Local a Sant Benet de Bages. Batanés ha fet declaracions a Ona Bages prèviament a la inauguració: “El fet de poder acollir aquest fòrum aquí a Sant Benet, ens va arribar de la mà de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que alhora és diputat de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, i bé és qui ho va iniciar. Lògicament, nosaltres ens hi vam prestar de seguida, esperem que surti un bon fòrum”.

Seguidament la periodista Miriam Santamaria ha guiat l’acte de commemoració dels 10 anys del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia. Durant el dia d’avui també es faran dos plenaris: Els passos de la transició energètica i l’adaptació i resiliència. Per tancar la jornada es farà una visita a Món Sant Benet i a la Fundació Alícia. Aquest dimecres el fòrum continuarà amb actes com la 19a Assemblea general cap a la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat.