Floristeries i llibreries esperen passar pàgina i gaudir d’una bona diada de Sant Jordi

246
Floristeria Montse Sala
Floristeria Montse Sala

Tot i això, les mesures encara presents dificulten aventurar una jornada d’èxit.

Ara fa just un any, Catalunya vivia un confinament domiciliari estricte que va obligar a suspendre la diada de Sant Jordi. Una decisió que va afectar de manera directa a llibreters i floristes que es van haver de resignar a perdre un dels dies més fructífers de l’any pel seu negoci. Enguany, la situació ha canviat i la Diada es podrà celebrar amb mesures de seguretat i control d’aforament. En aquest sentit, el propietari de la llibreria Parcir de Manresa, Antoni Daura, creu que la jornada d’avui encara serà diferent a les que es vivien abans de la pandèmia.  

De fet, seran els mateixos llibreters qui hauran de controlar l’aforament a dins i fora de la botiga per evitar aglomeracions. Una situació que Antoni Daura espera controlar amb l’ajuda dels clients i el respecte per les mesures sanitàries. 

Tot i que Daura creu que no s’assolirà el nivell de vendes d’una diada normal, s’ha mostra satisfet pel repunt de vendes que s’ha produït en les últimes setmanes. Un increment que ha fet que, en el còmput global, les pèrdues per la pandèmia suposin només el 10% l’any 2020. 

Encara més optimista es mostra la Montse Sala, de la floristeria Montse de Sant Fruitós de Bages. Un negoci que avui fa 35 anys que celebra Sant Jordi. Sala ha explicat a Ona Bages que veu la gent amb moltes ganes de comprar i regalar roses. De fet, té la botiga oberta des de dimecres i ja ha notat un rebrot en les vendes.  

Per controlar l’accés, l’Ajuntament de Sant Fruitós ha disposat de valles per controlar les cues que es formin. Tot i això, Sala afirma que no té res a veure amb l’any passat, quan no es va celebrar Sant Jordi i les poques comandes es van haver de fer a domicili. Finalment, la florista ha volgut animar a tothom a acostar-se presencialment a la botiga i gaudir de la diada.