La Fira de Sant Miquel supera les expectatives de la Comissió

149

La Comissió de la Fira de Sant Miquel ha tancat la 26ª edició amb un balanç positiu tot i la pluja de la tarda. Aquest any els carrers de Santpedor van comptar amb més d’un centenar de paradetes, concretament 112. El Regidor de Cultura i Educació, Agustí Comas, ha atribuït l’èxit de l’edició en les noves activitats d’aquest any. I és que tot i haver ampliat el nombre d’espais, ja que hi havia més parades i més activitats que l’any passat, el nombre de visitants ha seguit sent molt elevat. Sobretot durant l’hora punta del diumenge, de 12 a 2 del migdia.

Entre les activitats amb més bona rebuda han destacat el correfoc, el concert del dissabte a la nit i el Planetari, que va acollir més de 300 persones tot i el mal temps. Comas també destaca el Tast d’Olis, que va superar el nombre d’inscrits. Alguns dels visitants han atribuït l’èxit de la fira a l’artesania dels productes i a les actuacions de les entitats locals de Santpedor. La plaça de l’Església va acollir l’exhibició dels Castellers de Santpedor, la plaça de l’Ajuntament el ball de bastoners dels Picarols i el nucli antic una vuitantena de puntaires de la vila i de la resta de la comarca.

Una fira consolidada

La Fira de Sant Miquel és un acte que cada vegada està agafant més representació a la comarca perquè ofereix un producte molt clar. El nucli antic va tornar a convertir-se en un aparador de productes alimentaris i tèxtils durant tot el cap de setmana, fet que els diferencia, tal com ha explicat Roger Comas, d’una fira convencional.

El Regidor també ha destacat que l’objectiu és consolidar les novetats que s’han creat aquest any i veure si segueixen funcionant tan bé d’aquí a 2 anys. De moment, la Comissió no té previst afegir cap nou espai. La prioritat és consolidar els d’aquesta edició, com és el cas del Correfoc, que va tornar per quedar-se.

La Comissió ha tingut molt en compte el temps per fer una valoració de la fira, ja que va condicionar tota la tarda de diumenge. És per això que Comas explica que fan una valoració a mitges, perquè tant el sopar popular com el concert final de fira – que normalment són un èxit – es van haver de cancel·lar. Tot i això, la Comissió es reunirà la setmana que ve per fer un balanç i valorar què ha funcionat i què no.

Aquest any compten amb la primera enquesta a peu de carrer, que els ha servit per conèixer millor el tipus de públic de la fira. L’enquesta incloïa preguntes com: És el primer any que vens? Què és el que t’ha agradat més? Què hi trobes a faltar? D’aquesta manera, l’Ajuntament disposarà de més informació sobre la qualitat de la fira i dels seus visitants. L’enquesta la van contestar unes 70 persones i es preveu tenir els resultats aquesta setmana que ve.