Fins a 750 € de multa per no recollir la caca del gos

155

AJUNTAMENT COMUNICACIÓ.- L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha iniciat una nova campanya de control del compliment de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana en matèria de gossos, per la recollida dels excrements.

En el primer dia d’augment de la vigilància, que inclou agents de paisà, la policia ja ha denunciat dues infraccions d’aquest tipus. L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar els propietaris de gossos de la seva responsabilitat i alhora mantenir nets els carrers i les zones d’esbarjo.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages recorda que l’ordenança concreta que els propietaris dels animals són els responsables de l’eliminació de les deposicions dels seus animals i no està permès deixar-les a les vies públiques i, en general, a qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. A més a més estableix que les deposicions s’han de recollir i col·locar de manera acceptable higiènicament en bosses d’escombraries domiciliàries o en els llocs que es destinin expressament a aquest efecte. Les infraccions d’aquest tipus poden ser sancionades amb un import de fins a 750 €.