Finalitzen els treballs del Pont Pere Otger de Sallent després de, gairebé, un any en obres

164

El pas pels vianants es va fer afectiu el passat divendres i avui, a partir de la una s’ha obert, també, pels cotxes

La obra ha durat gairebé un any perquè l’empresa constructora que duia a terme les remodelacions va fer fallida i va obligar a l’equip de govern a tornar a entrar en concurs. Finalment, Vialser, ha acabat de construir-lo amb els terminis acordats.

Des de l’Ajuntament de Sallent es rep molt positivament la notícia, ja que el Pont és una de les principals vies de connexió de Sallent i els veïns ja necessitaven la seva remodelació definitiva. L’alcalde del municipi, David Saldoni, deixar que “finalment les obres del Pont Vell han finalitzat amb èxit”. Una de les dades que també s’ha pogut confirmar és que el preu de la licitació inicial era de 411.235,80 euros i finalment s’ha realitzat per 355.102,26, és a dir, gairebé 50.000 euros menys, uns diners que Saldoni ha assegurat que serviran per invertir-los en altres obres.

La construcció del pont ha consistit a crear una única plataforma, amb formigó continu a les voreres laterals i aglomerat a la calçada central. També s’ha col·locat una barana, dos ampits de seguretat a ambdós laterals de la calçada, el soterrament de l’enllumenat públic, així com la xarxa d’aigua, la xarxa de telecomunicacions i la instal·lació de nous bàculs d’enllumenat públic.

Les mesures de seguretat també s’han extremat amb l’elevació de la plataforma als dos extrems del pont, amb la idea d’obligar els vehicles a reduir la velocitat quan accedeixen al pont i d’aquesta manera pacificar el trànsit que hi circula. Els treballadors van acabar les obres col·locant uns daus de formigó d’1,20 mentre d’ample cada un que permet distingir la vorera amb la calçada.