Arriba el Setembre, i és per aquest motiu que s’acaben els casals d’estiu pels més petits. L’Ajuntament de Sallent en va organitzar un i aquest va tenir molt bona rebuda per tots els sallentins i sallentines. Els nens que van inscriure’s al casal van ser un total de 46 i una trentena de participants per setmana. Una de les monitores del casal d’estiu, Montse Puig, ens fa la valoració de la jornada.

El casal era per a nens de 3 a 11 anys. Els infants que participaven en els casals eren de diferents escoles sallentines com són Torres Amat, Escola Els Pins de Cabrianes i Escola Vedruna. Del 25 de juliol al 2 de setembre els nens han pogut participar en un seguit de tallers de treballs manuals, cuina, excursions, matins a la piscina i jocs, entre d’altres. L’Antiga Biblioteca, on està situat Ràdio Sallent, ha sigut el punt de trobada dels infants. Pel que fan els monitors del casal, han sigut triats per les seves habilitats, ja que van ser seleccionats través d’un procés de selecció. Els nens que han participat més en aquest casal ha estat la de parvulari, de P3 a P5. I l’activitat que ha agradat més ha sigut piscina i cuina, ja que tal com diu Montse Puig “anar amb 20 amics a la piscina i sense pares” és un punt molt positiu per a ells. Un dels nens del casa, Eloi Briones, explica el que han fet i el que li ha agradat més.

El que es vol oferir l’Ajuntament de Sallent amb aquests casals és, a part de donar una segona opció als pares/mares i avis/àvies, és entretenir i ensenyar als més petits ajudant-los a comprendre la importància del treball en equip i la pròpia autonomia a través de tallers i excursions.