Fina Soler i Guillem Cabra encapçalen la candidatura de Fem Poble a Sallent

251

Aposten per governar amb una fórmula de coalcaldia, un lideratge compartit per avançar en l’horitzontalitat i l’ètica política

Fina Soler i Guillem Cabra encapçalen la candidatura de Fem Poble a les eleccions municipals del proper mes de maig. Ho fan amb la fórmula de coalcaldia; és a dir, un lideratge compartit que trenca les dinàmiques unipersonals que han caracteritzat la política municipal a Sallent. La decisió s’ha pres avui a la tarda en una assemblea oberta, per unanimitat. El procés d’elecció dels candidats s’ha fet durant els mesos de desembre i gener amb assembles obertes i de manera participativa.

L’aposta per la coalcaldia permetrà treballar més horitzontalment la gestió i la representació de l’Ajuntament, conjuntament amb l’equip de persones que formen part de la candidatura. D’aquesta manera s’aprofundirà en pràctiques més sanes i ètiques, obrint la institució a la ciutadania i fugint dels personalismes. A la pràctica, significarà repartir les responsabilitats d’alcaldia entre dues persones i substituir, a mig mandat, la persona que ostentarà oficialment el càrrec d’alcalde per l’altra.

Guillem Cabra i Fina Soler fan tàndem al capdavant de Fem Poble empesos pel Compromís amb Sallent, forjat en l’activisme i el treball en associacions i col·lectius de base. No són polítics professionals però volen fer política en majúscules, sacsejar allò que “sempre s’ha fet així” i engegar un projecte de poble on ningú quedi enrere. Fina Soler coneix bé l’Ajuntament, hi treballa en l’àmbit de serveis socials a l’equip d’atenció domiciliària. És administrativa i auxiliar d’infermeria i ha participat en l’educació en el lleure amb l’esplai Saltirons del Llobregat. Implicada durant anys en el cant coral i en el moviment independentista, a través de l’ANC i el CDR. També forma part de l’Assemblea Feminista de Sallent.

Guillem Cabra és periodista, subdirector del programa Quatre Gats de TV3. Impulsor de l’Ateneu Rocaus, i La Fumera, ha sigut monitor d’educació en lleure a l’Agrupament Roques Albes. També ha format part del grup de música sallentí Kòdul i ha militat en lluites juvenils i estudiantils. El seu compromís amb l’internacionalisme el van portar a Grècia l’any 2016 participant en un projecte de suport a persones refugiades i migrants. La candidatura de Fem Poble és el reflex d’un projecte plural, decidit a transformar Sallent.

Acompanyaran a Fina Soler i Guillem Cabra un equip de persones preparades per governar. Amb experiència en àmbits diversos i amb el compromís de treballar per capgirar Sallent.

Són la Marta Busquets, nutricionista i comerciant; l’Andreu Serracanta, professor d’informàtica; la Clara Ferrés, estudiant d’educació primària; el Toni Fernández, enginyer tècnic industrial; la Laura Prat, professora del Departament de Matemàtiques de la UAB; el Xavi Rodríguez restaurador arquitectònic i pintor; la Montse Sunyer, infermera i fisioterapeuta; i l’Amadeu Garcia, comerciant i lampista.