Fina Soler, de Fem Poble, deixarà l’oposició i Marta Busquets la liderarà juntament amb Guillem Cabra

230

Durant la campanya des de Fem Poble ja es va informar que, si no entraven a govern, Fina Soler podria deixar el càrrec. A través d’un vídeo i també amb un comunicat han anunciat la decisió de la que havia de ser la cap de l’oposició del partit.


Malgrat la renúncia de Fina Soler, ella mateixa ha comunicat que continuarà implicada en el treball institucional però no podrà exercir la funció de regidora. El seu lloc de treball a l’Ajuntament no li permet compaginar les dues tasques, però Soler seguirà dins de l’equip amb el treball institucional però no serà regidora a l’oposició.

La situació actual, i de cara els pròxims 4 anys, serà la següent: Marta Busquets passa a ser la líder de l’oposició juntament amb Guillem Hem obtingut 2 regidors i estarem a l’oposició aquest mandat. Per això, tal com ja vam explicar en campanya, hem organitzat l’equip institucional d’oposició amb el Guillem Cabra i la Marta Busquets al capdavant.

Dins del mateix comunicat el partit explica que no veuen bé una majoria absoluta i deixen clar que ells continuaran treballant a l’Ajuntament i al carrer. El comunicat explica que “aquests propers anys farem feina a l’oposició, amb treball constructiu i amb voluntat de fiscalitzar l’acció de govern. Ens hem organitzat per reforçar la via institucional però també per iniciar projectes de base que permetin que Sallent avanci també amb feina fora de l’Ajuntament.” Seguint amb aquesta línia des del mateix partit s’ha creat “un equip institucional que vetllarà perquè les nostres propostes puguin incidir en el desenvolupament polític municipal. I a la vegada, garantirà un control democràtic de la tasca del nou equip de govern.”

Malgrat no haver pogut accedir a l’Ajuntament de Sallent, des del partit es vol estudiar la manera per poder desenvolupar propostes del seu projecte. En el comunicat expliquen que ho faran “amb un grup de treball d’acció comunitària, que durant els quatre anys vinents treballarà de la mà d’associacions, col·lectius i persones que vulguin construir col·lectivament el poble que somiem”.

Vídeo comunicat de Fem Poble