Ha anunciat la seva renúncia avui en l’últim ple de la legislatura, en què també s’han acomiadat fins a sis regidors més, de tots els partits, que no repetiran a partir de la setmana que ve

Estava previst que l’últim ple de la legislatura de Santpedor, que s’ha celebrat avui a la Capella de Sant Andreu, fos bàsicament un ple de comiats dels sis regidors que ja es sabia que no repetiran a la següent legislatura. A l’hora dels adéus, però, al final també s’hi ha afegit Fina Rodríguez, fins ara cap de Progrés Municipal, i que ara anava de segona.

En total Rodríguez ha estat 8 anys a l’Ajuntament. Els primers dos com a regidora de Benestar Social a l’equip de govern, que aleshores liderava Laura Vilagrà a través d’un pacte amb Progrés Municipal. A finals de 2013, però, discrepàncies internes van motivar l’expulsió de Rodríguez del govern municipal i va passar a l’oposició, on ha seguit fins ara. Els motius de la seva renúncia són de caràcter personal i per temes de salut, tot i que ha volgut deixar clar que no té “res greu” i que “toca que vinguin uns altres amb tanta o més empenta a continuar la feina feta”. El seu lloc l’ocuparà Rosa Pérez Planell, número tres a la llista, i que acompanyarà a Ferran Tarazona.

A banda de l’adéu de Fina Rodríguez hi ha hagut més comiats, en aquest cas previstos, ja fos perquè no es van presentar a les llistes per les eleccions del 26 de maig o perquè hi anaven més endarrere del resultat obtingut pel seu partit. És el cas del seu company de partit, David Casellas; la regidora de Junts per Santpedor, Montserrat Claret; i els regidors d’Esquerra Republicana, Judit Raja, Antoni Valverde, Núria Barba i Jordi Sala.

Es dóna el fet, amb l’adéu sobtat de Fina Rodríguez, que més de la meitat -7 de 13- dels regidors actuals no repetiran en la propera legislatura.