La Festa Major de Santpedor promet batre tots els registres

139
Castell de penyes pel pregó de la FM 2016
Castell de penyes pel pregó de la FM 2016 FOTO EMILI GIRÓ

Ja la tenim aquí, demà comença la Festa Major de Santpedor 2017. L’empartxada, els Bous de Foc i el concert d’Ayawascat, a la plaça de la Pau, donaran el tret de sortida a la festa més esperada del poble. Una edició que ve amb novetats destacades com les que ja va anunciar el regidor de Cultura i festes, Agustí Comas, en l’últim ple municipal. Una festa Holi (festa dels colors i l’amor provinent de l’hinduisme) diumenge a les 17h al pàrquing de Cal Llovet, i un tobogan aquàtic al carrer Carles Riba dilluns de 16h a 20h. Comas també va anunciar un espectacle de carrer el diumenge a les 20h a la Plaça de la Font, dintre de la promoció cultural que es fa des de Santpedor envers les pre-estrenes teatrals.

Una altra sorpresa arribarà dissabte amb les paelles. Ràdio Santpedor tindrà una carpa al recinte de penyes, des d’on farà un programa en directe d’13h a 15h. Un especial per celebrar els 10 anys del Concurs de Paelles, en què es donarà veu als penyistes al ritme de la música que hauran triat. I és que enguany la Comissió de Penyes ha registrat rècord absolut d’inscripció de colles amb 53 i més de 1500 penyistes.

Homenatge al Gabriel Jodar

La Comissió de Penyes ha organitzat, de forma conjunta amb els Castellers de Santpedor, un homenatge especial pel Gabri Jodar, que va deixar a principis de setmana un gran buit a tot el poble amb la seva sobtada mort. Ell va participar del primer castell de penyes que es va fer ara fa 4 anys i en honor a ell es farà un pilar casteller, en absolut silenci, divendres pel Pregó.

El pregó, per altra banda, aquest any el farà Toni Espinal, director de la Fundació Ampans, divendres a les 20h a la Capella de Sant Andreu.

Podeu consultar tot el gruix d’activitats de la Festa Major al Programa Festa Major de Santpedor 2017 organitzades per l’Ajuntament de Santpedor, la Comissió de Penyes i un gran nombre d’entitats i col·lectius del poble.