La Festa Major de Sant Fruitós acull amb èxit la 1a edició del Concurs de Percussió Cor de Catalunya

348

La Festa Major d’Estiu de Sant Fruitós de Bages va acollir dissabte el primer concurs de percussió Cor de Catalunya amb 10 batukades i Batukada Shangó com a gran amfitriona i impulsora de la trobada. SolRe Percussió va coorganitzar la cercavila i el concurs, que van omplir de ritme el poble des de la tarda fins ben entrada la nit.

Podeu veure l’entrada espectacular que Shangó va fer a la pista del Bosquet al facebook de l’Àrea de Cultura.

Els guanyadors del concurs van ser els gironins Bloc Quilombo, que van rebre 500 €. El grup va decidir donar el 60% de l’import, 300 euros, al projecte ‪‎Lupresti‬ en col·laboració amb la Fundació Vicenç Ferrer. Lupresti és una iniciativa que utilitza la música per treballar la comunicació, integració i autoestima de tots els col·lectius, especialment els nens i les nenes. Actualment s’està treballant amb un projecte per a un conjunt de nens i joves cecs de l’Índia.

El segon premi va ser per Drum Beat de Vilanova i la Geltrú, valorat en 300 € i el tercer de 150 € per Drums d’Esplugues, d’Esplugues de Llobregat. New Drummers del Masnou es va rebre el premi especial honorífic per la motivació i l’esforç mostrats amb el seu treball. També van venir Diabolus Musicae de Pineda de Mar, Kukupraksde de l’Alcover, Kanaloa de Viladecans, Vilatukades de Sant Joan de Vilatorrada, Kastukats de Castellbisbal i Pim Pam Dale Maraca de l’Arbeca.

El director de SolRe Percussió, Uri Soler, fa una valoració positiva de la primera trobada i concurs de percussionistes a Sant Fruitós de Bages.

El jurat estava format per Daniel Aguilera, percussionista de diversos grups com Batukats De L’ Ala o Percussió de Casablanca; Daniel Sanchez, director de Batubaroa; Jose Miguel Garcia, responsable de Batukomas i actualment de Tukantú Batucada, Gerard Floriach, percussionista des de ben petit en nombrosos grups i professor de batucada de SolRe Percussió i Sandra Rubiralta, jurat del concurs “Tu si que vales” i la capitana de les animadores del Bàsquet Manresa. La Sandra, a més, és titulada per la Royal Academy of Dancing i dirigeix la seva pròpia Escola de Dansa Pas a Dos.

Imatge. Agustí Masana